onsdag 31 juli 2013

Frige Bradley Manning!!



Piratpartiet: Frige Bradley Manning

Pressmeddelande  •  2013-07-31 05:30

-Whistleblowern Bradley Manning bör genast försättas på fri fot. Detta säger Christian Engström, ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

-I går kom domen mot Bradley Manning och i dag, onsdag, väntas straffet meddelas. Manning har suttit fängslad i flera år, tidvis under vidriga omständigheter. Det får vara straff nog för de formella fel som USA anser att han har begått. Nu är det dags att ge Manning sin frihet åter, säger Christian Engström.

-Det är djupt obehagligt att man väljer att hugga huvudet av budbäraren, istället för att straffa dem som begått de brott han avslöjat, säger Christian Engström.

-I en demokrati har staten inte rätt att mörka vad man gör i de krig som man för i sitt folks namn. Och i en demokrati är det ett allvarligt problem om politikerna håller sig med dubbel politisk bokföring, där man säger en sak och gör en annan. Bradley Manning är en hjälte som har avslöjat vad som verkligen sker. Därför har vi nominerat honom till Nobels Fredspris, säger Christian Engström.

-Öppenhet och transparens är nödvändiga förutsättningar för en fungerande demokrati. Annars går det inte att ställa politikerna till svars och allmänna val blir då i praktiken meningslösa. Detta är ett allvarligt problem som vi måste ta tag i, säger Christian Engström.

-Vi i Piratpartiet är tacksamma för vad som har avslöjats i de krigsdagböcker och ambassadtelegram som Bradley Manning läckt till Wikileaks. De visar bland annat hur USA utövar påtryckningar för att ändra lagstiftningen kring internets frihet i Sverige och i EU, avslutar Christian Engström, ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

Christian Engström
Europaparlamentariker
christian.engstroem@europarl.europa.eu

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar