onsdag 10 juli 2013

Det är en krutdurk som vi sitter på.



Polisrazzian mot understexter.se är ett slag under bältet för alla som hävdar friheten av det skrivna ordet. Filmindustrins har med polisen hjälp slagit till mot en sajt där översättningstexter har serverats till hundratusentals filmfans. Många filmer har aldrig kommit till bioduken och alltså aldrig textas till svenska.
undertexter.se har aldrig fått några klagomål om att de har skadat upphovsrätten. Henrik Pontén  som ligger bakom razzian ska kölhalas. Hans idoga försök att förbjuda det skriva ordet har lyckas tysta undertexter.se, men det kommer inte sluta på detta sätt.

Om du som människa och vältrar dig av internets frihet och tar del av de texter som skrivs i miljontals. Vill du kanske inte läsa detta som skrivs? Internet ska fortfarande vara fritt.
Med både USA, Hollywood och för all del Henrik Pontén vill inte att man ska få skriva vad man vill. De är gör livet surt för folk som vill att den fria ordet ska vara fritt. Inga politiska partier i Sverige tar detta på allvar, förutom Piratpartiet. Det är bara helt sjukt att våra folkvalda inte gör ett förbannat skit.

Internet har blivit en extremt viktig del av de flestas liv. Man gör nästa allt på nätet, bokar resor, köper varor, hyr filmer, skriver bloggar och är social på olika nätverk. Vill du att detta ska försvinna? Jag tror inte det.

Om man börjar snaska på de hörn som tillhör webben så är det inte långt kvar innan man börjar ta stora tuggor. NSA och USA har redan börjat avlyssna hela nätet. De skyr inte privatlivets integritet. De samlar upp allt bara för att få kontroll över det. Varför? Ja det kan man undra. Få tag i terrorister? Nej då har de misslyckas totalt.
Jag tror att USA vill ta kommandot över internet. Vi ska inte skriva vad vi vill och inte heller få uttrycka våra känslor, men filmer, bilder och texter som vi vill. Men här kommer de att måtta på ett motstånd som saknar motstycke i mänskligheten. Och det verkar som de går mot denna punkt väldig snabbt.

Undertexter.se Facebook-sida kan du stödja deras kamp mot Hollywood och deras lakejer.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar