torsdag 27 juni 2013

”Piratpartiet – För Sverige i framtiden!”


I dag presenterar Piratpartiet sin största kampanj någonsin. Det gör partiet genom att remixa kungens valspråk ”För Sverige i tiden” till ”Piratpartiet – för Sverige i framtiden”.
Piratpartiets partiledare Anna Troberg är övertygad om att kungen tar remixen av hans motto med ro:
– Att remixa någon annans verk är den ultimata komplimangen, säger Troberg. ”För Sverige i framtiden” är en slogan värdig ett framtidsparti som Piratpartiet. Vi ser möjligheter där de traditionella partierna bara ser problem. Vi vill skapa ett fritt och inkluderande Sverige, medan andra bara vill behålla Sverige för sig själva.
— Det är hög tid att visa Sverige att det enda alternativet till de sju trötta riksdagspartierna inte är ett bakåtsträvande parti som vill behålla landet för sig själv. Det finns ett mycket bättre alternativ. Ett alternativ som vågar dela med sig och skapa den frihet och mångfald som krävs för en positiv utveckling för Sverige i framtiden. Det alternativet heter Piratpartiet, säger Troberg.
Huvudsyftet med kampanjen är att synliggöra partiet inför supervalåret 2014. Partiet har därför valt att i kampanjmaterialet belysa tre viktiga aspekter: partiets kärnfrågor, det framgångsrika arbete i EU-parlamentet och det omfattande politiska breddningsarbetet.
– Vi har jobbat hårt med våra kärnfrågor och är det enda svenska partiet som konsekvent reagerat på integritetshot som till exempel ACTA, säger Troberg. Vi har också gått från att vara ett smalt fokusparti till att vara ett parti med ett nära nog heltäckande politiskt program där vi utöver våra kärnfrågor bland annat lägger vikt vid en demokratisering av EU och de alltid lika aktuella mångfaldsfrågorna. Det är en utveckling som jag är stolt över.
Kampanjen syftar också till att visa upp ett mer konstruktivt och visionärt piratparti:
– Alla partier startar som missnöjespartier, men någon gång måste man sluta att bara klaga på det som är och istället börja skapa egna positiva visioner för framtiden, säger Troberg. Piratpartiet är ett parti fyllt med underbara kvinnor och män med fantastiska visioner. Det är roligt att genom den här kampanjen äntligen få visa upp den sidan av partiet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar